Начало ::--> Извънкласни форми ::--> АРХИВ ::--> СИП – ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО


РЕКЛАМА

Banner
СИП – ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО PDF Print E-mail
Таня П. Манева   
Tuesday, 25 January 2011 09:09
СИП
ИЗОБРАЗИТЕЛНО
ИЗКУСТВО
Изобразителното изкуство винаги е било на почит в СОУ „П. К. Яворов”. 1995 е годината, в която започват изявите на учениците от свободноизбираема подготовка по изобразително изкуство и Художествената паралелка. От тогава до днес са направени множество самостоятелни и колективни изложби.
Усилията на младите художници са възнаградени. Спечелени са много награди и дипломи както за учениците, така и за техния преподавател -художничката и старши учител по изобразително изкуство – Елена Понева. За нея, с благодарност, винаги ще си спомнят Христина Музева, Стела Борисова, която от 2010 година е вече член на Съюза на българските художници, Райна Хипова, Райна Тодорова, Георги Геров, Мария, Петя, Кристина и много други, които през годините са се изявявали и реализирали.
Незабравими ще останат наградите, спечелени за периода 1996-2000 година на Международния пленер в град Пловдив – две първи награди за живопис и графика и една специална награда от кмета на град Пловдив.
Участието в още един международен пленер – в Битоля, Македония – носи на училището награди и дипломи за цялостно представяне на младите художници.
На националните конкурси ”Мисия спасител” и “С очите си видях света“ Миглена Йовчева, Дияна Попова и Иван Стойков спечелиха съответно едно първо, едно второ и едно трето място, с което ни накараха да се гордеем.
Не бива да пропускаме събитието през 2007 година, когато нашите ученици представиха свои творби в Народното събрание – град София.
Ежегодните базари за Коледа и Великден, постоянните експозиции в коридорите на училището от дипломни работи на учениците ни радват и ни карат да оценим изключително високо техния труд.
И може би един ден някой от тях ще стане велик художник.
Last Updated on Thursday, 10 February 2011 13:53
 

Търсене в сайтаАрхив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.