Начало ::--> Извънкласни форми ::--> АРХИВ ::--> Туризъм


РЕКЛАМА

Banner
Модул „Туризъм” PDF Print E-mail
Ангел Колев   
Friday, 28 January 2011 10:15

От седем години (т.е. от 2003-2004, б.ред.) в СОУ „П. К. Яворов” Чирпан за учениците от гимназиалния курс има изградени извънкласни занимания - модул „Туризъм” и Юношески туристически клуб „Самодивец”.

 

 

От седем години (т.е. от 2003-2004, б.ред.) в СОУ „П. К. Яворов” Чирпан за учениците от гимназиалния курс има изградени извънкласни занимания - модул „Туризъм” и Юношески туристически клуб „Самодивец”.
Язовир "Копринка" Язовир Копринка - 2 юли току що построихме лагера

 

 

Хубави сме, нали?! ;-) Хубави сме, нали?! ;-)
Организационната им дейност е ориентирана към движението “Опознай България - 100 национални туристически обекта”. За целта е изготвен годишно тематично разпределение (Календарен план) за пешеходни походи и екскурзии на конкретни туристически обекти, включени в движението “Опознай България”, както и такива с цел посещение на защитени природни обекти, културни и исторически забележителности.
На Спика На Шипка

С тези две извънкласни форми целим:

* Укрепване здравето и жизнеспособността на учениците; формиране на екологична култура и поведение; придобиване на знания за опазване и възпроизводство на природната среда.

* Изготвяне на албуми със снимков материал, презентации и туристически дневници с впечатления от посетените туристически обекти и забележителности. Посещение на максимален брой места от 100-те национални обекта.

* Младите туристи запознават съучениците си и други училища от общината със събраните описателни и снимкови материали за българските културни паметници и природни забележителности чрез организиране на изложби участват в изложения с представители на ТД„Средногорец” Чирпан и регионалните медии.

* Част от младите туристи са репортери в ученическия вестник „Свободен 4ас”. В него има постоянни рубрики: “Спорт и туризъм”, Красотите на България”, Историческият дух на България”, чрез които учениците научават нови, интересни и полезни неща, свързани с нашата Родина.

* Младите туристи апелират за опазване на околната среда и по-задълбочено изучаване историята на България, като участват в училищни и извънучилищни прояви, свързани с „Деня на земята” и със „Световен ден на околната среда”;

* Интернет връзка с връстници от други училища, чрез които се обменя информация за посетени български забележителности, като по този начин се пропагандират красотите и историята на България.

Преподавател: Ангел Колев

Белинтас Белинташ
Екопътека Екопътека
В почивката ни чакат изненади... ;-) В почивката ни чакат изненади... ;-)
Last Updated on Monday, 28 March 2011 03:25
 

Търсене в сайтаАрхив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.