Начало ::--> Проекти ::--> Голямото Четене' 2012 ::--> БОГОСЛОВ ДАРИ СВОИ КНИГИ


РЕКЛАМА

Banner
БОГОСЛОВ ДАРИ СВОИ КНИГИ НА УЧЕНИЦИ PDF Print E-mail
Ангел Колев   
Thursday, 05 April 2012 02:00

 

БОГОСЛОВ ДАРИ СВОИ КНИГИ НА УЧЕНИЦИ
БОГОСЛОВ ДАРИ СВОИ КНИГИ НА УЧЕНИЦИ
БОГОСЛОВ ДАРИ СВОИ КНИГИ НА УЧЕНИЦИ
БОГОСЛОВ ДАРИ СВОИ КНИГИ НА УЧЕНИЦИ
БОГОСЛОВ ДАРИ СВОИ КНИГИ НА УЧЕНИЦИ
БОГОСЛОВ ДАРИ СВОИ КНИГИ НА УЧЕНИЦИ Проф. д-р Дечко Свиленов се срещна с ученици от средния курс на СОУ “П. К.Яворов”
1/5 start stop 
bwd fwd

На 4 април проф. д-р Дечко Свиленов се срещна с ученици от средния курс на СОУ “П. К.Яворов”. Поводът - кратка богословска лекция-беседа, след която той подари на всеки ученик от 8 до 12 клас по пет от своите книги, представени от него накратко. Това са: “Живот след смъртта - какво казват науката, религиите и Библията?, “Християнска етика” - учебно помагало за 9-12 клас, “Еволюция или сътворение - какво казва науката”, “Сексуалност и секс - какво учи Библията?” и “Миналото, настоящето и бъдещето на човечеството според Библията или това, което всеки трябва да знае за края на света”.

С достъпно слово проф. Свиленов по занимателен начин – най-вече чрез реторични въпроси, заинтригува ученическата аудитория, като преплете богословската информация с актуални за младежкото ежедневие въпроси. Може би затова малка дискусия се оформи около книгата му “Сексуалност и секс”.

Проф. Дечко Свиленов е интересна личност – 36 години се е занимавал с медицинска научно-изследователска работа (област патология) към БАН, като за много от трудовете си е практикувал в университета в Улм, Германия. Става д-р на науките през 1988 г., през 1990 г. - професор, а от 2001 г. е нещатен професор по апологетика и етика. Бил е кансултант по религиозни въпроси в Министерството на образованието, откъдето одобряват за преподаване издадените от него богословски книги. Проф. Свиленов изнася и множество доклади в Американския конгрес, в Германския бундестаг и в Българския парламент. Ръководи и създадена от него международна фондация, която си е поставила две задачи: Печатане и разпространение на християнска литература, най-вече учебници по вероучение за българските държавни училища; организиране и разпределение на хуманитарни помощи за социално слабите в България.

На сбогуване професорът обеща пред учениците, че с удоволствие ще дойде отново в СОУ “П.К.Яворов” за среща с тях, ако те имат въпроси след прочита на книгите.

Ангел Колев

 

Last Updated on Saturday, 29 February 2020 15:09
 

Търсене в сайта



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.