Начало


РЕКЛАМА

Banner
УРОК С ИНТЕРАКТИВНА ДЪСКА ВЪВ IIА КЛАС НА СОУ ”П. К. ЯВОРОВ” PDF Print E-mail
Мария Василева   
Monday, 11 March 2013 14:54

ИНТЕРАКТИВЕН УРОК ВЪВ IIА
ИНТЕРАКТИВЕН УРОК ВЪВ IIА
ИНТЕРАКТИВЕН УРОК ВЪВ IIА
ИНТЕРАКТИВЕН УРОК ВЪВ IIА
ИНТЕРАКТИВЕН УРОК ВЪВ IIА
ИНТЕРАКТИВЕН УРОК ВЪВ IIА
ИНТЕРАКТИВЕН УРОК ВЪВ IIА
ИНТЕРАКТИВЕН УРОК ВЪВ IIАУчениците от 2.А клас
bwd 1/7 start stop 
fwd








На 28.02.2013 г. IIа клас проведе открит урок по Околен свят на тема „Моят роден край” пред учители от общините Чирпан и Братя Даскалови, г-н Митко Пеев от РИО Стара Загора и училищното ръководство. Второкласниците разказаха за своята работа по проект ”Млад екскурзовод”, която включва изработване на пано от снимки на посетени от децата, съвместно с родителите, обекти от града, издирване на стари снимки и картички от миналото на нашия роден край и събиране на информация за известни личности, родени в Чирпан.
Учениците влязоха в ролята на малки екскурзоводи и „поведоха” група техни приятели от далечен град из забележителностите на родния ни край. Децата демонстрираха своите знания и умения, като работиха с интерактивната бяла дъска – еднa от многото технологични иновации и софтуерни изобретения, което вече се използва в СОУ ”П. К. Яворов”.

ouv2013ouv2013ouv2013ouv2013ouv2013ouv2013ouv2013

Целта на този тип дъска е да допринесе за повишаване интереса на учениците към учебния процес, като участват активно в него. Всичко, пуснато на компютъра, се визуализира на дъската – папки, презентации, филми и много други. Възможно е да се правят промени, а това става от самата дъска, а не чрез мишката или клавиатурата. На дъската може да се пише, чертае, рисува с различни цветове, редактира, да се преместват думи, картинки с помощта на интерактивен стилус /писалка/, а също така от нея може директно да се принтира, запаметява, съхранява, изпраща по e-mail и да се използва информация от интернет. С много желание и ентусиазъм всички ученици се включваха в изпълнение на задачите-игри върху дъската. Така урокът се превърна в истинско забавление за второкласниците.

 

Last Updated on Wednesday, 13 March 2013 16:11
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.