Начало


РЕКЛАМА

Banner
Състезание по математика PDF Print E-mail
Яна Тодорова - 10А клас   
Wednesday, 03 April 2013 10:01

ЕДИН НЕСТАНДАРТЕН ЧАС
ЕДИН НЕСТАНДАРТЕН ЧАС
ЕДИН НЕСТАНДАРТЕН ЧАС
ЕДИН НЕСТАНДАРТЕН ЧАСОтбор Декарт: Стефан, Гергана и Миглена
bwd 1/3 start stop 
fwd




На 21-ви Март 2013 г. в СОУ „П. К. Яворов“ се проведе един нестандартен час, който обедини два учебни предмета и доказа, че ученето е не само „мъки“, а може да бъде забавление и смях.
Водещи на това шоу бяха Яна и Кристиян от 10А клас, които направиха часа още по-емоционален. Състезателите Теодора, Николай, Аделина, Анелия, Миглена, Гергана, Мариета и Стефан от 8Г и 9В класове съчетаха знания по така трудните ни математика и английски език, като след всяка задача бяха оценявани и възнаграждавани от компетентно жури в състав: Мирослава Пантова и Станка Христозоваучители по английски език и Чавдар Георгиевучител по математика и информатика.
А задачите бяха колкото забавни, толкова и поучителни. Ако до сега математиците Декарт и Питагор бяха познати на повечето от нас само с имената си, в този нестандартен час двата отбора чрез естетически издържани табла и информационно наситен текст ни запознаха с техния живот и големия им научен принос. И понеже великите математици освен важни математически твърдения изказват и гениални мисли, беше много интересно да чуем какво са ни казали Декарт и Питагор. Разбира се, състезателите, които владеят добре английски език изказаха тези мисли на езика на Шекспир. Добрите си познания за езика състезателите демонстрираха и като записваха и изказваха наименования на геометрични фигури на английски език. Всичко това те правиха с лекота и по-скоро за забавление.

Леко напрежение настана при изпълнение на последната задача, но като добре владеещи и чуждия език, и родния език и като много добри математици състезателите пресметнаха вярно поставения им математически израз. Отборите се справиха отлично и завършиха състезанието наравно.

Не можем да не споменем незабравимото участие на малкия, голям актьор „Хитър Ганчо“, който не веднъж е предизвиквал нашия бурен смях и аплодисменти със своя талант.

За да бъдем в добро настроение, но и за да научим много за историята на математиката, ни помогнаха Антоанета, Господин и Пламен от 10А клас с помощта на мултимедийни презентации.

А хората, които ни подариха този миг на щастие и веселие бяха г-жа Малина Василева и г-жа Елена Иванова.

Благодарим Ви!

maths2013maths2013maths2013


Last Updated on Wednesday, 03 April 2013 10:19
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.