Начало ::--> Документи ::--> Нормативни документи


РЕКЛАМА

Banner
Пловдив PDF Print E-mail
Поля Русенова, IX в клас   
Friday, 06 December 2013 00:31
ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЛОВДИВ
ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЛОВДИВ
ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЛОВДИВ
ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЛОВДИВ
ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЛОВДИВВ Регионален Етнографски музей
bwd 1/4 start stop 
fwd

На 30 ноември група от деветите класове при СОУ „П. К. Яворов” посетихме град  Пловдив.  Дестинации ни бяха Регионалния  Етнографски музей  и Античния театър на Филипопол. В Етнографския музей имахме възможността да се запознаем с част от битието и нравите на българите в миналото. Някои експонати ми бяха много интересни, защото нагледно видях неща, за които само съм чела в литературата – различни по големина и форма пафти, празничните облекла и бижута, стая, която пресъздава ковачница от това време и др. Успяхме да огледаме театъра на Филипопол от всеки ъгъл. Идвала съм тук и преди, но го посетих отново, защото е едно от любимите ми места в България. Екскурзоводката разказа за историята – както на театъра, така и на самия град. Постройката е също много интересна, но защото има по-различна атмосфера и стил от днешната архитектура. Попадайки там, всеки път чувствам духа на далечното минало.

Останалото малко време до обратния влак прекарахме в разходки из града, в който вече се усещаше Коледния дух…Времето беше топло и слънчево, което направи екскурзията още по-приятна. На всички ни беше полезна, защото в момента изучаваме историята на България и какво по-хубаво от това да видиш съхранена част от тази история.

tp2013tp2013tp2013tp2013

Last Updated on Friday, 06 December 2013 00:36
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.