Начало ::--> Извънкласни форми ::--> АРХИВ ::--> СИП Волейбол


РЕКЛАМА

Banner
УЧРЕДЕН БЕ ПЪРВИЯ МЛАДЕЖКИ ПРАВОЗАЩИТЕН ЦЕНТЪР „ЗАЕДНО ЗА ТЕБ“ PDF Print E-mail
Ст. Георгиев   
Sunday, 12 January 2014 08:55

На 10.12.1948 г. Общото събрание на Организацията на обединените нации (ООН) приема Всеобща декларация за защита правата на човека. Ето защо 10-ти декември впоследствие е обявен за Международен ден за правата на човека.

В европейската културна традиция човекът е основна ценност още от древногръцката античност. Така във времето се формира и европейската ценностна система, която в наше време поставя акцента върху основните естествени права на човека – правото на живот, правото на труд, правото на свобода и др.

И днес правата на човека се възприемат като водеща характеристика на демократичната и правова държава и първи основен критерий за членство в Европейския съюз.

Цъкни за уголемяване

Възприемайки европейските културни нагласи и ценностна система, ние, учениците от СОУ „П. К. Яворов“, гр. Чирпан съвместно с обществени дейци от града учредихме първия, и засега единствен в страната, МЛАДЕЖКИ ПРАВОЗАЩИТЕН ЦЕНТЪР „ЗАЕДНО ЗА ТЕБ“. Нашата младежка организация подава ръка на всички млади хора в общината, изповядващи идеите на гражданското общество, заедно да изградим нашия свят млад и свободен.

Last Updated on Sunday, 09 February 2014 00:13
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.