Начало ::--> Проекти ::--> Проект BG51Р0001 ::--> 2014 (Ново!)


РЕКЛАМА

Banner
3 Март, Шипка PDF Print E-mail
Таня П. Манева   
Sunday, 16 March 2014 16:39

Малко са българите, които не са били на Шипка на една от най-значимите дати в нашата история – 3-ти март. Усещането за национална принадлежност и патриотична приповдигнатост е неповторимо.

Тази година на Шипка бяха почти шейсет ученици от модулите по туризъм в три училища: СОУ „Пейо Крачолов Яворов“, ОУ „Васил Левски“ и Професионалната гимназия по селско стопанство. Това стана възможно, след като Община Чирпан осигури безплатни автобуси за празника.

ТД "Средногорец" с 20 души /сред които учители от СОУ „П.К. Яворов“/ направи преход от м. Узана до връх Шипка, а после заедно с учениците слязоха в поход до храм паметника в град Шипка. Двучасовият  традиционен пешеходен преход от върха до храм паметника в град Шипка е едно желано и очаквано от всички приключение по южния скат на планината. Снегът бе значително по-малко в сравнение с еднометровите преспи през предходните зими, но това не направи по-малко интересно слизането по каменистите стръмни улеи и насипи.

Община Чирпан бе представена и от зам. кмета Анита Кондарева и секретаря Д. Божилов, които бяха сред официалните лица на тържеството и поднесоха венец.

shipka2014

Last Updated on Sunday, 16 March 2014 16:47
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.