Начало ::--> Проекти ::--> Erasm +


РЕКЛАМА

Banner
РЕЦИТАТОРСКИ КОНКУРС ЗА ЯВОРОВА ПОЕЗИЯ PDF Print E-mail
Димитринка Желязкова   
Saturday, 29 March 2014 22:57

На 12.02.2014г., за втори път в нашето училище, в чест на нашия патрон – Пейо Крачолов Яворов, се проведе рецитаторски конкурс за Яворова поезия. Всички ние сме щастливи да се наречем съграждани на този велик поет. Всеки път, отваряйки томчето с неговата поезия, ние се докосваме до един вълшебен свят. И ето че отново изпитахме удоволствието да чуем стиховете на Яворов в изпълнението на нашите ученици. В конкурса тази година се включиха много повече ученици от миналата година. Техните изпълнения бяха оценявани от жури в състав:

Председател: госпожа Милена Андонова – директор на Център за обществена подкрепа

Членове: госпожа Деляна Начева - уредник в къща музей „Пейо Крачолов Яворов” и госпожа Ненкова – директор на нашето училище.

Участниците в конкурса бяха класирани в три различни възрастови групи:

Първа възрастова група – от 1 до 4 клас

Втора  възрастова група – от 5 до 8 клас

Трета  възрастова група – от 9 до 12 клас

Първо място в първа възрастова група бе присъдено на Елмира Иванова Танева от 3а клас за изпълнението на „Бабина приказка”. Второ място бе присъдено на Ивана Ангелова Колева от 2б клас за изпълнението на „Луди млади”. Трето място бе присъдено на Даниела Иванова Танева от 2б клас за изпълнението на „Теменуги”. А поощрителна награда бе присъдена на Димитър Стоянов Джуров от 4б клас за изпълнението на „Есенни мотиви”.

Първо място във втора възрастова група бе присъдено на Иван Делиянов Иванов, ученик от 7б клас за изпълнението на „Луди млади”. Второ място бе присъдено на Здравко Василев Иванов от 7б клас за изпълнението на „Арменци”. Трето място бе присъдено на Стефани Спасова Стефанова от 7а клас за изпълнението на „Блян”. А поощрителна награда бе присъдена на Валентин Нейков от 6в клас за изпълнението на „Овчарска песен”.

Бе присъдена и специална награда на Центъра за обществена подкрепа  на Марина Станчева от 6б клас за изпълнението на „Бабина приказка”.

С поощрителна награда в трета възрастова възрастова група бе отличена и единствената участничка Мирелла Христова Анева, която изпълни „По-близо до заход”.

 

 

 

Last Updated on Sunday, 30 March 2014 00:06
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.