Начало ::--> УНС


РЕКЛАМА

Banner
ТРЕТО МЯСТО ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ДЕТСКА ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ ПРИ СОУ „П. К. ЯВОРОВ“ PDF Print E-mail
Site Administrator   
Thursday, 04 December 2014 14:11
ДЕТСКА ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ
ДЕТСКА ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ
ДЕТСКА ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ
ДЕТСКА ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ
ДЕТСКА ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯУчастниците в детска полицейска академия от СОУ „П. К. Яворов“
bwd 1/4 start stop 
fwd

Детска полицейска академия е създадена в нашето училище през 2013/2014 учебна година. По покана от Областна дирекция на МВР гр.Стара Загора и РУП гр.Чирпан, в лицето на Инспектор ДПС г-жа М.Бурова се сформира група от 15 деца, които бяха подбрани от екип - психолози от гр.Стара Загора чрез кратко тестово изпитване.

В Детска полицейска академия учениците се научават: да работят в екип и да създават добри взаимоотношения с връстниците си; да уважават и спазват законите; да имат доверие в институциите; да познават и отстояват правата си и да уважават правата на другите; да се грижат за своята безопасност; да помагат на хора в беда.
На 27 ноември се проведе първото състезание с четири отбора на Детска полицейска академия в Стара Загора - зала „Иван Вазов". То премина под мотото „Спортът е най-добрият начин децата да пораснат".
За отбора на СОУ „П.К.Яворов“ се състезаваха четвъртокласниците: Радослав Тодоров Русев, Николай Николов Илиев, Данчо Стойчев Янакиев, Десислава Велкова Малешкова, Николета Тодорова Манчева, Анжела Проданова Стоева и техните родители. Ръководители на отбора - Мария Петрова(старши начален учител) и Маргарита Бурова (Инспектор ДПС). Учениците тренираха усилено и за краткото време от шест седмици се научиха да стрелят с въздушна пушка и разучиха важни техники за полицейска защита. За подготовката им се погрижиха сенсей Танко Танчев-треньор от гр. Стара Загора, Красимир Нейков, Ахмед Себатин Ахмед – служители РУП гр.Чирпан.
Отборите премериха сили в три кръга. В първи кръг участниците демонстрираха уменията си по полицейска лична защита. Показаха уменията си в атаки, неутрализиране на нападение, защита от захвати, защита от душене и защита от удари. Втори кръг от регламента бе стрелкова подготовка и полицейските отряди показаха уменията си в стрелба с въздушна пушка. Всеки участник имаше право на 5 изстрела, разстоянието до мишените бе 8 метра, а времето за стрелба - до 5 минути. В третия последен кръг родители и деца заедно участваха в две щафетни игри.
Нашият отбор се класира на трето място, учениците получиха грамоти и медали за участието си. Десислава Млешкова и Николета Манчева заеха трето място в демонстрацията на полицейска лична защита между 12 двойки.
За транспорта, храната и светлоотразителните жилетки на децата се погрижи МКБППМН-г-н Жельо Димитров.
Специални благодарности на родителите, които подкрепиха своите деца и отделиха време да представят СОУ „П.К.Яворов“ в гр. Ст.Загора.
Желанието на всички участници е занапред да има повече такива инициативи, макар и на местно ниво.

policeacademy2014policeacademy2014policeacademy2014policeacademy2014policeacademy2014

Last Updated on Friday, 05 December 2014 19:12
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.