Начало


РЕКЛАМА

Banner
Международен ден на училищните библиотеки PDF Print E-mail
Таня П. Манева   
Saturday, 12 December 2015 09:51
picture_01
picture_02
picture_03
picture_04
bwd 1/4 start stop 
fwd

Международният ден на училищните библиотеки се отбелязва от 2008 г. всеки четвърти понеделник на мецец октомври по решение на Международната асоциация на училищните библеотекари.

По повод този празник и предстоящото честване на 1.11.-ден на Народните будители, на 28. 10. 2015 г. в новообновената библиотека на СОУ „Пейо Крачолов Яворов“ бе проведена среща между библеотекаря на училището-г-жа Недка Петрова, старши учител по български език и литература, и учениците от СИП-художествено слово с ръководител г-жа Димитринка Желязкова. Възпитаниците изслушаха експозето на своите преподавателки за ценността на книгите, за голямата полза от четенето, за всички добродетели, в които стойностната книга възпитава своите четци. Децата бяха запознати и с историята на училищната библиотека, с личността на предишния библеотекар-г-жа Марина  Димитрова, с документацията на библиотеката.  Всеки един ученик избра любима книга и прочете на глас откъс от нея на своите приятели. Децата се надпреварваха да четат гладко и изразително. След това с голям интерес разгледаха изучавана в редовния учебен час книга-„Рибен буквар“ на Петър Берон. Направени бяха опити да бъде четен текстът в оригинал, като им бе предварително обяснено значението на ятовата гласна, на малката и на голямата носовка.

Накрая бе взето решение учениците да донесат в читалнята на библиотеката свои любими книги и да ги предоставят за временно ползване на своите съученици. С голям ентусиазъм възпитаниците на г-жа Желязкова приеха предизвикателството да превърнат читалнята в сцена на своите литературни занимания.

biblioteki2015biblioteki2015biblioteki2015biblioteki2015

Last Updated on Saturday, 12 December 2015 10:21
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.