Начало ::--> Проекти ::--> Стратегия 2016г.


РЕКЛАМА

Banner
МПЦ "Заедно за теб" "излиза" в чужбина PDF Print E-mail
Чавдар Георгиев   
Saturday, 12 December 2015 12:07

Със съдействието на училищната библиотека към СОУ

Българското училище "Васил Левски" в английския град Саутхамптън ще отпразнува своето коледно тържество с подарък от Младежкия правозащитен център "Заедно за теб".

Със съдействието на училищната библиотека към СОУ "П. К. Яворов" и на Българския хелзинкски комитет беше подбрана и изпратена като дарение художествена и учебна литература на роден език за всички възрасти и интереси.

Нашите сънародници ще могат да четат творби на български класици като Христо Ботев, Захари Стоянов, Иван Вазов, Йордан Радичков, а за най-малките са предвидени книжки с приказки.

Контактът на Центъра с училището се осъществява чрез нашата съгражданка Радостина Танева в качеството й на член на училищното настоятелство на българското училище в Саутхамптън, където тя отскоро живее и работи.

Пратката е съпроводена с поздравителен адрес, в който се отправят пожелания към нашите сънародници – преподаватели и ученици, да опазват българското слово и дух, "за да устояват на времето и историята незримите, но така нужни на всички българи по света духовни мостове".

Амбицията на МПЦ "Заедно за теб" е този дарителски жест да се превърне в ежегодна традиция, за да даде своя принос за създаването и обогатяването на библиотеката на училището във Великобритания. За осъществяването на тази инициатива Центърът поддържа контакти с големи български издателства, от които вече е получил уверение за съдействие.

МПЦ поддържа контакти и с българското училище "Иван Рилски" в Чикаго, като идеята е то да участва чрез видеовръзка във Втората национална кръгла маса под наслов: "Заедно срещу насилието".

books_GB

Last Updated on Saturday, 12 December 2015 12:33
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.