Начало ::--> Проекти ::--> Проект BG51Р0001 ::--> 2014 (Ново!)


РЕКЛАМА

Banner
ЕКСКУРЗИЯ НА УЧЕНИЦИ ОТ ПРОФИЛ „ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКИ“ – БИОЛОГИЯ PDF Print E-mail
Таня П. Манева   
Tuesday, 09 February 2016 21:46
с.Партизанин
с.Партизанин
с.Партизанин
с.Партизанин
с.Партизанин
с.Партизанин
с.Партизанин
с.Партизанин
с.Партизанин
с.Партизанин
с.Партизанин
с.Партизанин
с.Партизанин
с.Партизанин
с.Партизанин
с.ПартизанинГрупата ученици, техните ръководители и домакините от ЕВТЕРПА
bwd 01/15 start stop 
fwd

На 30 януари 2016 г. бе проведена учебна екскурзия до фабрика за разработка и създаване на парфюмерийни и козметични  продукти „ЕВТЕРПА“ с. Партизанин.  Участници в мероприятието бяха ученици от СОУ „П. К. Яворов“ гр. Чирпан – 9, 10 и 11 клас, профил „Природоматематически“ – Биология. Инициатори и организатори на мероприятието бяха учителите по биология и химия. Целта на екскурзията бе повишаване интереса на учениците към учебния процес чрез наблюдение на производствен процес, при който се вижда приложението на предмета химия на практика.

Групата беше посрещната топло и приятелски от президента на фабриката д-р Стефан Чернев и целия му екип. Д-р Чернев и г-ца Стефани Чернева запознаха учениците с производството на парфюми и козметика. Децата научиха, че в най-качествените парфюми могат да участват около 750 аромата и че един парфюм може да остане на пазара от 2 до 5 години, в зависимост от интереса на потребителите.

Учениците посетиха химическата лаборатория, в която се произвеждат парфюмите. С общи усилия и с помощта на домакините, създадоха парфюм, като смесваха различни аромати. Нарекоха парфюма „Аглая“ и останаха много доволни от своето творение. Всеки един от тях получи шишенце от новосъздадения парфюм.

По време на посещението учениците наблюдаваха производството и опаковането на мокри кърпички, разбраха как се извлича розово масло. Учениците разгледаха склада, в който се съхраняват всички продукти на ЕВТЕРПА. Разбраха колко коли тръгват в различни посоки на България и извън нея, за да обслужат своите клиенти.

Учениците проявиха интерес към брането на рози и обещаха, че през месец май ще вземат участие в розобера.

Обиколката завърши със сладка изненада и много подаръци.

evterpa16evterpa16evterpa16evterpa16evterpa16evterpa16evterpa16evterpa16evterpa16evterpa16evterpa16evterpa16evterpa16evterpa16evterpa16

 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.