Начало ::--> Извънкласни форми ::--> "Бим-бам"


РЕКЛАМА

Banner
ПРИКАЗКИ ЗА СЪБУЖДАНЕ PDF Print E-mail
Гергана Иванова, ст. учител по БЕЛ   
Sunday, 15 May 2016 10:03
ПРИКАЗКИ ЗА СЪБУЖДАНЕ
ПРИКАЗКИ ЗА СЪБУЖДАНЕ
ПРИКАЗКИ ЗА СЪБУЖДАНЕ
ПРИКАЗКИ ЗА СЪБУЖДАНЕ
ПРИКАЗКИ ЗА СЪБУЖДАНЕ
ПРИКАЗКИ ЗА СЪБУЖДАНЕ
ПРИКАЗКИ ЗА СЪБУЖДАНЕ
ПРИКАЗКИ ЗА СЪБУЖДАНЕ
ПРИКАЗКИ ЗА СЪБУЖДАНЕ
ПРИКАЗКИ ЗА СЪБУЖДАНЕ
ПРИКАЗКИ ЗА СЪБУЖДАНЕ
ПРИКАЗКИ ЗА СЪБУЖДАНЕ
ПРИКАЗКИ ЗА СЪБУЖДАНЕ
ПРИКАЗКИ ЗА СЪБУЖДАНЕ
ПРИКАЗКИ ЗА СЪБУЖДАНЕ
ПРИКАЗКИ ЗА СЪБУЖДАНЕАвторите на новата книжка със своите ръководители
bwd 01/15 start stop 
fwd

За втори пореден път ученици от СОУ „П.К. Яворов” отбелязаха 23 април – Световния ден на книгата и авторското право, с издаване на книга. Личното творчество е дело на ученици от пети клас. Книгата включва единадесет  вълшебни приказки, които разкриват не само въображение, но и придобити умения по български език и литература.

Тази книга доказва, че интересът към четенето съществува и дава своите положителни резултати. Малките писатели на СОУ "П. К. Яворов" се справиха с предизвикателството да твориш оригинално, защото в свободното си време  четат книги. Затова и заглавието на книгата им е „Приказки за събуждане”. От една страна, трябва да провокираме децата да обърнат поглед към книгата, да се пробудят отново и да осъзнаят, че грамотността и ерудицията не се придобиват от компютъра и телефона, а от книгите. От друга страна, заглавието провокира и родителите. Те ще си припомнят  "Ранобудното петленце"  от програмата на Българското национално радио, което всяка сутрин събуждаше децата с приказка. Когато петокласниците разбраха, че имат шанса да напишат книга, лицата им грейнаха и бързо изпълниха поставената им задача. А когато има мотивация, има работна атмосфера и чудесен резултат.   Ето и  имената на авторите на „Приказки за събуждане”: Рая Чакалова, Мартина Стоянова, Елена Тотева, Десислава Илиева, Мария Георгиева, Михаела Чонос, Анжела Стоева, Ивайла Радева, Катерина Тонева, Жаклин Жекова, Бойко Тодоров и Никола Кадиев. Към всяка приказка има и илюстрация. За тях се погрижиха Гергана Георгиева от 11 клас, Анастасия Христозова от 6 клас и петокласничките Селин Томар, Антонина Иванова, Даниела Гюзова и Михаела Чонос.

Представянето на  книгата  „Приказки за събуждане” се проведе в най-подходящото за целта място –  новата училищна библиотека.  За реализирането на книгата учениците имаха и своите ръководители – старши учителите Гергана Иванова и Мими Георгиева. Само за три години СОУ „П. К. Яворов” вече има две издадени книги – „Палитра от вълшебства”/2013 г./ и „Приказки за събуждане”/2016 г./.  Благодарим на Община Чирпан, ТД „Средногорец” – гр.Чирпан и ръководството на СОУ „П.К.Яворов” за оказаната подкрепа и за превръщането на детските мечти в реалност.  А вие, ученици, доказахте за пореден път, че сте достойни потомци на великия поет и драматург Пейо Крачолов Яворов.

Гергана Иванова, ст. учител по БЕЛ

book_gi_2016book_gi_2016book_gi_2016book_gi_2016book_gi_2016book_gi_2016book_gi_2016book_gi_2016book_gi_2016book_gi_2016book_gi_2016book_gi_2016book_gi_2016book_gi_2016book_gi_2016

Last Updated on Sunday, 15 May 2016 10:13
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.