Начало ::--> Проекти ::--> Стратегия 2016г.


РЕКЛАМА

Banner
Стратегия за насърчаване и развитие на грамотността PDF Print E-mail
Таня П. Манева   
Thursday, 16 June 2016 22:06

DSC_0198
DSC_0201
DSC_0215
DSC_0227
DSC_0242
DSC_0252
DSC_0256
DSC_0261
DSC_0274
DSC_0320
bwd 01/10 start stop 
fwd

През изминалата учебна година учениците от Средно общообразователно училище „Пейо Крачолов Яворов“ работиха по Стратегията за насърчаване и развитие на грамотността. Екип от ученици и преподаватели в училище работиха и по проекта за изготвяне на  Литературна електронна карта. Чирпан е родното място на великия български поет Пейо Крачолов Яворов, патрон на нашето училище. Точно това беше и причината ние да включим в литературната електронна карта Пейо Крачолов Яворов. В тази връзка учениците посетиха къща музей „Пейо Яворов“ и изслушаха вълнуващия разказ на уредника на музея г-н Тодор Иванов, директор на Фондация „Яворов“.

Всяка година на патронния празник звучат стиховете на поета. През 2015 година учениците от СИП „Художествено слово“ представиха пред учениците от училище поетично интервю с Пейо Яворов. С много чувство и плам рецитаторите представиха страни от личността на поета – Яворов и неговата песен – неизменна спътница в живота, неговите мисли за Жената, за Любовта, Родината, за неговите хайдушки копнения, за най-голямата му болка – Македония. Поетичното слово бе придружено от акомпанимента на Даниела Дечева и от музикалните изпълнения на Деница Петрова, Даниела Дечева и Росица Тодорова. Рецитаторите бяха аплодирани бурно от развълнуваната публика.

По проекта учениците подготвиха и разработиха и презентации, които представят анализи на негови произведения. По-долу следват връзки към някои от тях. Можете да ги изтеглите и разгледате:

Поемата “Градушка” - Човекът пред лицето на бездушната природа

Маските и лицата в стихотворението "Маска" на Пейо Яворов

Любовта и любимата в творчеството на Яворов

"Заточеници"

Всяка година учениците участват и в литературния конкурс, посветен на поета „Онуй, що не гасне“.

 

literature-ecardliterature-ecardliterature-ecardliterature-ecardliterature-ecardliterature-ecardliterature-ecardliterature-ecardliterature-ecardliterature-ecard

Last Updated on Thursday, 16 June 2016 22:42
 

Търсене в сайта

Подобни статииАрхив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.