Начало ::--> Извънкласни форми ::--> "Бим-бам"


РЕКЛАМА

Banner
УЧИЛИЩНАТА БИБЛИОТЕКА PDF Print E-mail
Таня П. Манева   
Thursday, 10 November 2016 23:18
УЧИЛИЩНАТА БИБЛИОТЕКА – ЛЮБИМО МЯСТО НА МАЛКИТЕ УЧЕНИЦИ
УЧИЛИЩНАТА БИБЛИОТЕКА – ЛЮБИМО МЯСТО НА МАЛКИТЕ УЧЕНИЦИ
УЧИЛИЩНАТА БИБЛИОТЕКА – ЛЮБИМО МЯСТО НА МАЛКИТЕ УЧЕНИЦИ
УЧИЛИЩНАТА БИБЛИОТЕКА – ЛЮБИМО МЯСТО НА МАЛКИТЕ УЧЕНИЦИ
УЧИЛИЩНАТА БИБЛИОТЕКА – ЛЮБИМО МЯСТО НА МАЛКИТЕ УЧЕНИЦИ
УЧИЛИЩНАТА БИБЛИОТЕКА – ЛЮБИМО МЯСТО НА МАЛКИТЕ УЧЕНИЦИ
УЧИЛИЩНАТА БИБЛИОТЕКА – ЛЮБИМО МЯСТО НА МАЛКИТЕ УЧЕНИЦИ
УЧИЛИЩНАТА БИБЛИОТЕКА – ЛЮБИМО МЯСТО НА МАЛКИТЕ УЧЕНИЦИГ-жа Недка Петрова (библиотекар) с малките ученици на СУ „П. К. Яворов“
bwd 1/7 start stop 
fwd

На 27.10.2016 г. учениците от 3В клас изработиха в класната си стая табло с портретите на народните будители. Г-жа Галя Николова разясни накратко дейността на всеки един от тях. След това учениците проведоха свое занятие в залата на училищната библиотека. Там децата попълниха под ръководството на своя класен ръководител и на библиотекаря г-жа Н. Петрова, работен лист, който съдържаше въпроси за създаването на славянската азбука, за броя на буквите, имената на изтъкнати народни будители, свързвайки ги с техни произведения. Учениците съставиха специално изречение и оцветиха букети от цветя в знак на признателност за дейността на изтъкнатите възрожденци. Библиотекарят обстойно запозна своите гости с отпразнуването на Деня на училищните библиотеки и с Деня на народните будители – възникване на празника, признаването му за официален, отмяна на празника по времена комунистическия режим, личности, чествани на този ден. Учениците показаха завидни познания във връзка с първите печатни издания – в. "Български орел" и сп. "Любословие". Разгледаха фотографии на техните издатели и първите им издания. Срещата приключи с изричната уговорка учениците скоро отново да гостуват в библиотеката по повод Деня на християнското семейство.

Посещението на 2В клас се проведе на 28.10.2016 г. от 10 ч. в библиотеката по случай 28.10.-Ден на училищните библиотеки, и 1.11. - Ден на народните будители. Децата бяха донесли свои любими книжки. Библиотекарят-г-жа Н. Петрова запозна присъстващите обстойно с фонда на библиотеката и правилата за неговото ползване, с празника на училищните библиотеки. Учениците показаха познания във връзка с личностите на народните будители, първия български вестник и първото българско списание. На касетофон изслушаха втория предговор на "История славянобългарска" на Паисий Хилендарски. Разгледаха печатните текстове на "Историята", "Житието" на Софроний и "Рибния буквар" на Петър Берон. Обстойно се запознаха със съдържанието на буквара.Направиха паралел с днешните печатни издания.Единогласно учениците рецитираха вдъхновено стихотворението "Аз съм българче" на Иван Вазов. Безпогрешно разпознаха портретите на известни български писатели и възрожденци. Голям интерес предизвика книгата с приказки, написана от ученици от 5 клас-"Приказки за събуждане". В края на своето гостуване децата изявиха голямо желание да проведат и други свои мероприятия в залата на училищната библиотека, да станат нейни членове, да дарят любими книжки.

1nov20161nov20161nov20161nov20161nov20161nov20161nov2016

Last Updated on Thursday, 10 November 2016 23:20
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.