Начало ::--> УНС


РЕКЛАМА

Banner
СЪРЦЕ И СЛОВО СРЕЩУ НАРКОТИЦИТЕ PDF Print E-mail
Валя Костадинова   
Thursday, 10 November 2016 23:49
СЪРЦЕ И СЛОВО СРЕЩУ НАРКОТИЦИТЕ
СЪРЦЕ И СЛОВО СРЕЩУ НАРКОТИЦИТЕ
СЪРЦЕ И СЛОВО СРЕЩУ НАРКОТИЦИТЕ
СЪРЦЕ И СЛОВО СРЕЩУ НАРКОТИЦИТЕ
СЪРЦЕ И СЛОВО СРЕЩУ НАРКОТИЦИТЕ
СЪРЦЕ И СЛОВО СРЕЩУ НАРКОТИЦИТЕ
СЪРЦЕ И СЛОВО СРЕЩУ НАРКОТИЦИТЕНаградените ученици с посланика на Ирландия Н.Пр. г-н Майкъл Форбс
bwd 1/6 start stop 
fwd

“Броят на зависимите от наркотични вещества се е увеличил драстично през последното десетилетие. Това, което ни мотивира да направим този филм е нашето желание и цел да предотвратим, доколкото е в нашите възможности употребата на наркотици и да направим света около нас малко по-добро място за живеене.”

Това е откъс от филма „Наркотиците не ти казват “Обичам те!”, с който доброволците от БМЧК при СУ „П. К. Яворов“ Чирпан участваха в конкурса в памет на ирландската журналистка Вероника Герин – „Сърце и слово срещу наркотиците”.

Конкурса се провежда за девета поредна година. Създаден е от Община Благоевград с подкрепата на посолството на Ирландия по идея на Общинския съвет по наркотични вещества, гр. Благоевград. Неговата цел е да се подкрепи и популяризира работата на журналистите, които системно и адекватно, с изразена гражданска позиция, отразяват проблемите свързани с наркотиците.

Церемонията се състоя в зала 22 септември в Община Благоевград на 2 ноември.

Почетни гости бяха посланика на Ирландия Н.Пр. г-н Майкъл Форбс, Никола Гратери (водещ прокурор на Италия) и Професор Антонио Никасо (учен от световна величина), Кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов, Зам. Областения управител на Благоевград г-н Асим Адемов и др.

Номинациите в конкурса бяха в три раздела: печатни издания, електронни медии и документално кино.

Филмът на СУ „П. К. Яворов“ гр. Чирпан бе номиниран в последната категория.

Победителите Александра Костадинова, Наталия Манева, Ганчо Ганев и Дияна Костадинова получиха почетни грамоти връчени лично от посланика на Ирландия Н.Пр. г-н Майкъл Форбс.

Никола Гратери  и Професор Антонио Никасо, получиха плакет и грамота за книгата „Бялото злато“ – най-новото разследване за пътя на кокаина от Колумбия и Перу през Аржентина, Бразилия, САЩ, Австралия, Германия, Италия, Англия, България и други европейски държави, награди получиха и журналисти от вестниците 168 часа, 24 часа, Телеграф, Нова телевзия и БНТ.

Гостите и наградените участници бяха поздравени от фолклорен ансамбъл “Пирин” – Благоевград.

blago2016blago2016blago2016blago2016blago2016blago2016

Last Updated on Thursday, 10 November 2016 23:53
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.