Начало ::--> Прием ::--> Прием 2020-2021г.


РЕКЛАМА

Banner
21 НОЕМВРИ – ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО И НА ПРАВОСЛАВНАТА МЛАДЕЖ PDF Print E-mail
Site Administrator   
Monday, 28 November 2016 22:14
ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО
ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО
ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО
ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО
ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО
ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО
ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО
ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО
ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО
ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВОПразник в училищната библиотека
bwd 1/9 start stop 
fwd

За да отбележат подобаващо празника учениците от 3 „в“ клас с ръководители г-жа Г. Николова и г-жа М. Танева посетиха училищната библиотека. Предварително възпитаниците на СУ „П. К. Яворов“ бяха изработили поздравителни картички за своите близки, красиво табло и изгледаха презентация за Деня на християнското семейство. Урокът в училищната библиотека започна с общо представяне на празника и рецитации на любими творби с подходяща тематика. След това възпитаниците прочетоха своите синкуейни, в които описват колко много ценят и обичат членовете на своите семейства. На състезателен принцип децата сглобиха думите: любов, уважение, закрила, доверие. Излъчените капитани на отборите ги поставиха на определените места върху предварително изработен проект, модел на християнски дом. Библиотекарят на училището-старши учител по БЕЛ, Н. Петрова, подробно представи традициите и обичаите, свързани с празника. Урокът продължи с трикратно изслушване и четене-самостоятелно и колективно, на известната приказка „Старите хора“. Учениците, разделени на четири групи, под ръководството на своите учители попълниха прилежно и красиво своите работни листове, съдържащи въпроси за: главните герои в текста, качествата им, причини за действията им, най-подходяща пословица, свързана с поуката на приказката. Всяка една от групите зачете отговорите на логическите задачи. С интерес учениците изслушаха информацията в кои градове по какъв начин се отбелязва светлият празник. Накрая единогласно децата отправиха топло послание към своите роднини, близки и приятели. Почерпиха се с питка и бонбони.

christianfamily2016christianfamily2016christianfamily2016christianfamily2016christianfamily2016christianfamily2016christianfamily2016christianfamily2016christianfamily2016

Last Updated on Monday, 28 November 2016 22:26
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.