Начало ::--> Проекти ::--> Стратегия 2016г.


РЕКЛАМА

Banner
ОТКРИТ УРОК ПО ИСТОРИЯ PDF Print E-mail
Таня П. Манева   
Wednesday, 07 December 2016 20:14
ОТКРИТ УРОК ПО ИСТОРИЯ
ОТКРИТ УРОК ПО ИСТОРИЯ
ОТКРИТ УРОК ПО ИСТОРИЯ
ОТКРИТ УРОК ПО ИСТОРИЯ
ОТКРИТ УРОК ПО ИСТОРИЯГ-н Юлиан Попов, един от създателите на Нов български университет - лектор
bwd 1/4 start stop 
fwd

Открит урок по история проведоха на 23 ноември ученици на г-жа Блага Димитрова и г-жа Стойка Колева от профил хуманитарен  (XI и XII класове) и клуб „Родолюбие” при СУ „П. К. Яворов”. Гост лектор им беше г-н Юлиан Попов, един от създателите на Нов български университет, който през 2013 г. бе служебен министър на околната среда и водите. Информационната агенция EurActiv на два пъти го обявява за един от 40-те най-влиятелни фигури в европейската енергийна политика.

Откритите уроци по история на комунизма се провеждат в 30 града в страната в периода октомври 2016 – февруари 2017 г., един от които е и Чирпан. Инициативата е част от проекта „Уроци от миналото: какво се случи преди 89-та?”, който се провежда под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев, с подкрепата на фондация „Америка за България”.

Темата на открития урок в СУ „П. К. Яворов” бе: „Къде да отидем да живеем и работим? Софийското жителство и изходните визи”. Учениците бяха подготвили интервю с роднини, както и с учителя си по физкултура и спорт г-н Георги Цветков с въпроси: Какъв беше животът ви преди 1989 г.? Какво се промени оттогава? Кои бяха хубавите и лошите страни на политическата система в България преди 1989 г.? Промени ли падането на режима ситуацията към по-добро и др.

След изслушване на интервютата стана обсъждане на отговорите, а младата публика бе провокирана за това с нови въпроси от страна на водещия. Интересни бяха и обсъжданията по съпътстващата тема: „25 неща, които загубихме за 25 години” с отделни подтеми като: Софийско жителство, Панелен блок, Ударник, Карта за почивка, Кореком, Кинопреглед, Трудови войски, Радио „Свободна Европа”, Руските групи, Югославска телевизия, Сладкарница, Пивница и др. Учениците попълниха и анонимна анкета, посветена  по темата за историята на България в периода 1944-1989 г.

otkriturok2016otkriturok2016otkriturok2016otkriturok2016

Last Updated on Wednesday, 07 December 2016 20:22
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.