Начало ::--> Извънкласни форми ::--> АРХИВ ::--> СИП Волейбол


РЕКЛАМА

Banner
ЯВОРОВИ ДНИ В ПОМОРИЕ, 2017 ГОДИНА PDF Print E-mail
Site Administrator   
Monday, 24 July 2017 06:55
ПОМОРИЕ, ЯВОРОВИ ДНИ
ПОМОРИЕ, ЯВОРОВИ ДНИ
ПОМОРИЕ, ЯВОРОВИ ДНИ
ПОМОРИЕ, ЯВОРОВИ ДНИ
ПОМОРИЕ, ЯВОРОВИ ДНИОткриване на Яворовите дни в Поморие
bwd 1/4 start stop 
fwd

ЯВОРОВИ ДНИ В ПОМОРИЕ – 2017 ГОДИНА

От 6. до 9. юли се проведоха Яворовите дни в град Поморие, които и тази година не минаха без участието на талантливите деца от родния ни град. Откриването започна със заукопойна молитва за Пейо Яворов в храм „Св. Рождество Богородично” и изложбата „Полъх от класиката” на ХГ „проф. Илия Петров” – Разград. По традиция официалното откриване се състоя пред паметника на поета Яворов със слово на д-р Добрина Топалова. На тържествената вечер присъстваха кметът на Община Чирпан Кичка Петкова и зам.-кметовете Стайко Генов и Блага Димитрова. Малко по-късно любителите на театралното изкуство имаха възможността да съпреживеят историческата драма от Райна Томова „Цар последен” под режисурата на великия Йосиф Сърчаджиев в драматичен театър „Гео Милев”, град Стара Загора и да се насладят на  участието на школа БАГА-ТУР.

Вторият ден от Яворовите дни започна с първия кръг на  Националния рецитал-конкурс на Яворова поезия, за който учениците на СУ „Пейо Крачолов Яворов”-гр. Чирпан се готвиха с вълнение и очакване да чуят изпълненията по стихове и проза на големия поет Яворов. При силна конкуренция възпитаниците на СУ „Пейо Крачолов Яворов” преминаха за участие във втория кръг на конкурса, а именно Елмира Танева и Камен Даскалов /13 години/ в изпълнение на драматичната сцена „Раздяла” и Десислава Малешкова /13 години/ и Иван Делиянов /16 години/ в изпълнение на композицията „Недейте я разбужда по писма на Яворов и Мина и стихове на Яворов. Представянето на учениците ни беше блестящо, спечелиха симпатиите и одобрението на журито и преминаха за финалния етап на конкурса. Той се състоя на откритата сцена на летния театър „Яворов” от 19.00 часа. Наградата на Община Чирпан и фондация „Яворов” журито присъди на Елмира Танева и Камен Даскалов.

Освен стихове, театър, изобразително изкуство, представяне на книги, организаторите ни потопиха в нежните звуци на група „Спектрум”. Така присъствието ни в морския град освен състезателния характер се изпълни с приятни и незабравими моменти, много слънце и топли морски вълни. Довиждане, Поморие, и до нови срещи с град Чирпан!

Гергана Иванова,

старши учител по БЕЛ

при СУ „П.К. Яворов”, гр. Чирпан

pomorie17pomorie17pomorie17pomorie17

Last Updated on Monday, 24 July 2017 07:04
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.