Начало ::--> Прием ::--> Прием 2020-2021г.


РЕКЛАМА

Banner
РЕПОРТЕРИ PDF Print E-mail
Таня П. Манева   
Saturday, 09 September 2017 12:00
РЕПОРТЕРИ
РЕПОРТЕРИ
РЕПОРТЕРИ
РЕПОРТЕРИ
РЕПОРТЕРИ
РЕПОРТЕРИИмпровизирано интервю на Иван Делиянов и Диана Иванова с репортерката на БНТ в Пловдив Мариела Хубинова
bwd 1/5 start stop 
fwd

РЕПОРТЕРИТЕ НА "СВОБОДЕН 4@С"  СЕ ДОКОСВАТ ДО ПРОФЕСИОНАЛНАТА ЖУРНАЛИСТИКА

В два последователни дни през месец май, младите репортерите от ученическия вестник на СУ "П. К. Яворов" – "Свободен 4@с", имаха вълнуващи срещи с професионални журналисти.

През първия ден гост в училището им беше журналистката от БНТ Мария Чернева. Срещата е във връзка с инициативата "Журналисти в училище" и е част от дейността на Фонд "Валя Крушкина", при Фондация "Работилница за граждански инициативи". Срещата мина интересно – учениците питаха, а Мария Чернева отговаряше. И всичко без сценарий и без предварително подготвени въпроси и отговори.

На следващия ден репортерите гостуваха на редакционния екип на БНТ в Пловдив. В рамките на един астрономически час те успяха да се докоснат отблизо до кухнята на телевизионното предаване с помощта на журналистката Мариела Хубиноварепортер и водещ на новините в сутрешния блок, и оператора Димитър Рочев. Младите репортери разгледаха монтажната и режисьорската апаратна, двете студиа, от които се излъчват новини и предавания за региона, усетиха и атмосферата на нюзрума. В голямото студио бе заснето и импровизирано интервю, в което Иван Делиянов и Диана Иванова се опитаха да провокират с въпроси г-жа Хубинова. Визитата бе и предизвикателство към репортерката Василена Видева, която бе родена на този ден точно преди 16 г. и за целта даде специално интервю.

Младите репортери усетиха не само атмосферата, но и ежедневното напрежение в новинарската редакция. Спешно нахлуване на ДАНС в Община Асеновград прекъсна записа на гостуването им, защото операторът спешно тръгна за родопския град.

И двете прояви бяха заснети от БНТ и включени в новинарските им емисии, което си е една реклама не само за ученическото вестниче, което през 2010 г. бе избрано за номер едно сред ученическите издания в страната, но и за училището и за града ни.

_reporter_2017_reporter_2017_reporter_2017_reporter_2017_reporter_2017

Last Updated on Saturday, 09 September 2017 22:05
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.