Начало ::--> Документи ::--> Нормативни документи


РЕКЛАМА

Banner
Средно училище “П. К. Яворов“ - домакин на Международна ученическа мобилност по проект„ЕРАЗЪМ+“ PDF Print E-mail
Василена Видева, репортер на в. „Свободен ч@с”   
Friday, 02 March 2018 23:02
Erazym-1
Erazym-3
Erazym-4
Erazym-8
SY-2
SY-3
SY-5
SY-6
SY-7
bwd 1/9 start stop 
fwd

От 5 до 10 ноември в Чирпан се проведе втората среща на български, унгарски и турски ученици по проект “Success in blended learning” на програма “Еразъм+”. Този път ние, учениците от профил Природоматематически с интензивно изучаване на английски език, бяхме домакини и посрещнахме по домовете си нашите гости от Унгария и Турция. Организаторите на тази среща бяха преподавателите ни Екатерина Петрова, Ганка Даскалова, Радостина Маринова и Мирослава Пантова.

В понеделник разглеждахме забележителностите на нашия град. Посетихме къща-музей “Пейо Яворов”, където унгарските и турските ученици имаха възможността да научат за живота на великия чирпански поет от Тодор Иванов, уредник на музей „Пейо Яворов“.

Следващия ден пътувахме до Пловдив. Задачата ни беше да покажем красотата на Стария град пред нашите гости и да съберем информация за различни исторически обекти.

Чрез жребий бяхме разделени на групи, които трябваше да се справят с поставените задачи, свързани с културното наследство на града. Всяка група се състоеше от ученици от трите страни, което вдигна сложността на задачата, защото трябваше да покажем добри умения за комуникация и работа в екип.

Денят сряда бе определен за изработване на презентации за Стария град. Всички използвахме компютърните си умения и решавахме възникналите проблеми с усмивка. Следобед занятията ни продължиха в готварската зала на Центъра за личностно развитие в Чирпан. С тяхното любезно домакинство екипи от трите страни приготви ястие от националната си кухня.

Като домакини ние направихме баница със сирене, поднесена с българско кисело мляко. Унгарците приготвиха националното ястие гулаш, а турците - лозови сърми, мантъ и халва. По време на готвенето беше забавно, интересно и много весело. Накрая всички заедно дегустирахме сготвеното и се радвахме на приятната атмосфера и разбирателството, която цареше сред нас.

В четвъртък се проведе “Фестивал на езиците”. В първата част учениците от всяка страна представиха проекти и презентации, свързани с културата, забележителностите и обичаите си. Във втората част всеки екип  представи своята презентация за исторически обект от Европейската столица на културата - Пловдив. Всички групи се представиха достойно и получиха заслужените аплодисменти на публиката.

Всеки ден имахме и свободно време, в по-голямата част от което развеждахме гостите си из Чирпан и им показвахме любимите си места за отдих и забавление.

Изпратихме гостите си в края на седмицата. Всички бяхме тъжни, че се разделяме с нашите приятели след тези незабравими дни, които прекарахме заедно.

Но за някои приказката не свършва до тук... Предстои последната среща от реализирането на проекта с домакин Турция, в началото на 2018г., в която наши съученици ще вземат участие.

erasm18erasm18erasm18erasm18erasm18erasm18erasm18erasm18erasm18

Last Updated on Friday, 02 March 2018 23:13
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.