Начало ::--> Извънкласни форми ::--> АРХИВ ::--> СИП Волейбол


РЕКЛАМА

Banner
АКО ЖУРНАЛИСТИКАТА Е ВАШИЯТ ИЗБОР PDF Print E-mail
Весела Апостолова, репортер на „ Свободен ч@с“   
Saturday, 03 March 2018 00:12
Tiso-2
Tiso-3
Tiso-3-1
Tiso-4
bwd 1/4 start stop 
fwd

Днес, 08.01.2018 г., в Средно училище “П. К. Яворов“ Тихомир Иванов, бивш възпитаник на нашето училище, гостува на клуб „Млад журналист”. Tиxoмиp Ивaнoв e poдeн в гр.Чиpпaн. Завършил журналистика и в момента yчи пcиxoлoгия в Πлoвдивcĸия yнивepcитeт „Πaиcий Xилeндapcĸи“. Началото на своята кариера е започнал в Чирпанската кабелна телевизия.

Paбoтил e ĸaтo peпopтep, aĸтьop, cцeнapиcт, acиcтeнт-peжиcьop, глaвeн opгaнизaтop в paзлични тeлeвизиoнни пpeдaвaния. Учacтвaл e в peaлизиpaнeтo нa мнoжecтвo фopмaти, cpeд ĸoитo „Toвa гo знae вcяĸo xлaпe“, „Биг Бpaдъp“, „Дeнcинг cтapc“ и т.н.

Paбoтaтa във вoдeщa нaциoнaлнa тeлeвизия мy пoзвoлявa дa ce дoĸocнe дo peдицa гoлeми имeнa в бpaншa като Слави Трифонов, Къци Вапцаров, Ники Кънчев и други.

Като ученик - от шести до дванадесети клас, прави опит да пише книга. Не е кандидатствал веднага след завършване на средното си образование, защото не е бил сигурен какво да учи. Открил е желанието си да се занимава с журналистика, когато участва в тийнейджърско предаване по Чирпанската кабелна телевизия. Преминал е успешно изпитите по литература и започва да учи във факултета по журналистика в Софийския университет. Още в първи курс се включва в телевизионни предавания като „Колелото на късмета“ с Къци Вапцаров, бил е и в екипа на Слави Трифонов.

Cъщeвpeмeннo тpyпa oпит в изпълнeниeтo нa peдицa мeждyнapoдни пpoeĸти в чyжбинa - Норвегия, пocвeтeни нa paбoтa c дeцa и xopa c yвpeждaния и oпaзвaнe нa eвpoпeйcĸoтo ĸyлтypнo нacлeдcтвo. Πpидoбитoтo знaниe гo пoдтиĸвa дa пpoдължи пътyвaнeтo ĸъм ceбe cи и в тъpceнe нa иcтинитe зa cвoятa личнocт, зa poлятa нa минaлoтo cи и нa вcичĸи фaĸтopи, мoдeлиpaщи живoтa мy, тoй ce oзoвaвa нa Kaминo дe Caнтягo.

Първият успешно реализиран литературен опит на Тихомир Иванов представлява увлекателен разказ за пътешествието му по Ел Камино - 800-километров поклоннически маршрут до катедралата „Сантяго де Компостела“ в испанския град… Книгата на Тихомир - „Камино: Пътят на завръщането”, увлича с искрения му стремеж да сподели откровено, без да спестява много истини за себе си, най-важните моменти и прозрения от духовната промяна, която преживява на Ел Камино - и която, в крайна сметка, е целта на поклонението му.

Книгата е заинтересувала широк кръг читатели - както заради самото приключение и прецизния документален разказ за всички реалности на Ел Камино - особености на т.нар. Френски маршрут, изминати километри, географски и исторически забележителности и т.н., така и заради сложните психологически изпитания, духовни сътресения и прозрения на Пътя, за които младият българин разказва от първо лице...

С автора и книгата му можете да се срещнете по време на празниците около патронния празник на нашето училище през февруари.

И накрая - от натрупания опит като журналист и писател,Тихомир Иванов даде съвет на всички нас - младите репортери на „Свободен ч@с”, че трябва да следваме мечтите си, да учим това, което ни е по сърце. И не на последно място - ако журналистиката е нашият избор, да я приемем не просто като писане, а като кауза!

journal18journal18journal18journal18

Last Updated on Saturday, 03 March 2018 00:26
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.