Начало ::--> Проекти ::--> Проект BG51Р0001 ::--> 2014 (Ново!)


РЕКЛАМА

Banner
МАРТЕНИЦИ PDF Print E-mail
Таня ГЕОРГИЕВА, репортер на „Свободен ч@с”   
Saturday, 03 March 2018 00:27
Marta-1
Marta-3
Marta-4
Marta-5
Marta-6
Marta-8
bwd 1/6 start stop 
fwd

КРАСИВИ МАРТЕНИЦИ

са подредени в две изложби в централното училищно фоайе. В тях участват двете групи от Детска работилница „Сръчковци” по проект „Твоят час”, с ръководител г-жа Мими Георгиева и учениците от 6в клас с класен ръководител г-н Манол Желев.

„Мартениците ни са изработени от естествени материали и носят българската традиция, те отразяват уменията и сръчността на децата“, заяви г-жа Георгиева. Немалка част от мартениците са изработени по специална технология на плъстене от жива вълна, на която тя обучава учениците и от двете групи. Сред „сръчковците” е обявен и конкурс за изработване на най-оригинална голяма мартеница, а резултатите ще станат ясни на 5 или 6 март. Г-жа Георгиева сподели, че със събраните от продажбата на мартеници пари закупуват материали не само за 1 март, но и за останалите си приложни дейности в работилницата.

Учениците от 6 в клас, с класен ръководител г-н Манол Желев, също подредиха свои щанд с мартеници в училищното фоайе. „Това е нашият втори благотворителен базар, заяви една от организаторките му - Теолина Тунанова, първият беше на 1 юни м.г., когато направихме изложба от ръчно изработени предмети. Този мартенски базар също е с ръчно изработени от нас мартеници, като сами си закупихме мартениците, които са над 800 броя.”

Таня ГЕОРГИЕВА, репортер на „Свободен ч@с”

mart18mart18mart18mart18mart18mart18

Last Updated on Saturday, 03 March 2018 00:31
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.