Начало ::--> Проекти ::--> Erasm +


РЕКЛАМА

Banner
БЕСЕДА ЗА ТРЕТИ МАРТ PDF Print E-mail
Аксел МАНАТ   
Sunday, 04 March 2018 20:49
Sr-1
Sr-10
Sr-2
Sr-3
Sr-6
Sr-7
Sr-8
Sr-9
bwd 1/8 start stop 
fwd

Снимки: Извиняваме се за лошото качество на снимките. Предоставени са ни в този вид.

В  навечерието на националния ни празник в кабинета по биология на г-жа Красина Котева в СУ „П. К. Яворов” беше представена беседа по случай 3-ти март и 140 г. от освобождението. Присъстваха ученици от 9а и 12б класове, както и няколко членове от туристическия клуб „Самодивец”.

Гостуваха ни г-жа Блага Димитрова - заместник кмет на гр.Чирпан и дългогодишен учител по история в СУ „П. К. Яворов”, и г-жа Нанси Маринова - археолог в Историческия музей и възпитаничка на нашето училище.

Г-жа Недка Петрова откри срещата с рецитал на творбите „Опълченците на Шипка” и „Русия”. Г-жа Нанси Маринова ни представи своя презентация, изготвена още като е била ученичка, за събитията в Чирпан и Чирпанско по време на Руско-турската освободителна война през 1877-1878 г. Тя сподели, че винаги се възхищава от историята на нашия град.

Ученици бяха подготвили и специални табла за тези събития, озаглавени: „Епопея на подвизи и слава” и за Цариградската конференция: ”Великите сили и българският въпрос (хроника на събитията)”.

Накрая г-жа Блага Димитрова ни припомни тези отминали, но незабравени времена. Беседата завърши с нейните думи: „Никога не трябва да забравяме на кого дължим тази свобода. Ние трябва да помним нашата история и да сме благодарни на тези, които извоюваха свободата!”

beseda3mbeseda3mbeseda3mbeseda3mbeseda3mbeseda3mbeseda3mbeseda3m

Last Updated on Sunday, 04 March 2018 20:59
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.