Начало ::--> Прием ::--> Прием 2020-2021г.


РЕКЛАМА

Banner
Награди за ученици на СУ „П. К. Яворов” PDF Print E-mail
Василена Видева   
Sunday, 03 June 2018 15:08
DSC09693
DSC09694
DSC09699
DSC09714
bwd 1/4 start stop 
fwd

На 18 май в библиотеката на СУ ”Пейо Крачолов Яворов” се проведе награждаване на част от изявените ученици на нашата гимназия. На събитието присъства и директорът на училището г-н Трифон Йорданов, който ги поздрави за постигнатите успехи. Той им благодари за това, че представят с чест името на своя патрон - световния поет Пейо Яворов, и им пожела нови творчески успехи. Той отправи специални благодарности на ръководителите им: г-жа Валентина Петкова

Първо се представиха доброволците от Българския младежки червен кръст (БМЧК), с ръководител госпожа Валентина Костадинова. Те взеха участие в конкурса по превенция на наркоманиите в Благоевград. Това са Русица Петрова, Желязка Тотева, Златина Танева, Росица Тодорова, Мартина Стойкова и Наталия Манева. За трета поредна активистите на БМЧК в нашето училище бяха удостоени с първа награда в направление мултимедийна презентация. Тази година филмът е под мотото "Живей свободно, не бъди зависим". Всеки един от участниците получи индивидуална награда и една обща, която те дариха на училищната библиотека. Тя бе приета от г-жа Недка Петрова, домакин на изявата.

След това двама наши съученици четоха свои наградени творби от престижни конкурси.

Първо Васил Жеков от 11в клас представи есето си „Свободата на личността - право и морал“, за което бе удостоен с грамота и награда от Адвокатска колегия Стара Загора. Конкурсът бе по повод 16 април - Деня на Българската Конституция и професионален празник на българските юристи и във връзка с Образователната програма „Съдебна власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури.“ Васил Жеков участва в конкурса от името на нашия Младежки правозащитен център „Заедно за теб”, чийто председател е г-н Йордан Йорданов, учител по философия.

След това Костадин Нарлиев от 11 в клас прочете своето стихотворение „Вечерна емисия”. С тази творба Костадин спечели трето място в пети национален конкурс „България в картини и слово” в раздел „Литературно творчество”. Всъщност тази награда на Костадин в литературното поприще не е първа. Допълнителна подкрепа и мотив за изява Нарлиев среща и в лицето на учителката си по български език и литература г-жа Петя Николова.

Нека им пожелаем и в бъдеще да представят училището ни достойно!

 

burc2018burc2018burc2018burc2018

Last Updated on Sunday, 03 June 2018 15:16
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.