Начало ::--> Документи ::--> Документи 2017-2018


РЕКЛАМА

Banner
Седмица по пътя на Ботевата чета PDF Print E-mail
Василена Видева   
Friday, 15 June 2018 00:00
Седмица по пътя на Ботевата чета
Седмица по пътя на Ботевата чета
Седмица по пътя на Ботевата чета
Седмица по пътя на Ботевата чета
Седмица по пътя на Ботевата чета
Седмица по пътя на Ботевата чета
Седмица по пътя на Ботевата чета
Седмица по пътя на Ботевата четаКозлодуйският бряг пред кораба "Радецки"
bwd 1/7 start stop 
fwd

За пета поредна година град Чирпан взе участие в 72-я национален туристически поход  "По стъпките на Ботевата чета" 2018г. "Козлодуй-Околчица", който се проведе от 27 май до 2 юни. Славния 120 км път  изминаха 26 ученици от Юношеския туристически клуб (ЮТК) „Самодивец” при СУ "П. К. Яворов" и четирима туристи-ръководители от ТД "Средногорец". Младите туристи, начело с г-жа Таня Манева и председателя на „Самодивец” Атанас Бодуков, отново представиха достойно училището и града ни.

Нощувките на палатки бяха общо шест, разположени на стадиони или поляни до населените места по пътя на Ботевата чета. Първият бе на Козлодуйския бряг, където походът се откри с голямо тържество и заря. Следващите биваци бяха край селата Софрониево, Борован, Баница, местността Речка и на Околчица. По пътя имаше и много интересни беседи, чрез които проследихме всичко преживяно от Ботевите четници по техния героичен, но и трагичен път към свободата на родината.

Тази година в похода взеха участие над 1000 души от цялата страна. Всеки ден имахме различни занимания - спортно-туристически игри, състезания, представяне на групите, рецитали. Ние представихме Чирпан пред походниците чрез драматизация и стихове, превъплътявайки се в образите на чирпанските войводи Пейо Яворов и Костадин Нунков. Освен това показахме и завидни умения в сферата на пеенето, танците и рецитирането. Всичко това ни донесе трета награда в категория „Художествена самодейност“. Тя ни бе връчена на 2 юни на връх Околчица, където бе официалното закриване на похода и обявяване на победителите в различните дисциплини.

Този поход бе едно голямо предизвикателство за всеки от нас. Ние, младите туристи от СУ "П. К. Яворов" Чирпан, доказахме, че докато в сърцата ни гори пламъка на Ботев, нищо не може да ни спре. Изминалата емоционална седмица не може да бъде описана с думи, а трябва да се изживее от всеки истински българин!

botev18botev18botev18botev18botev18botev18botev18

Last Updated on Tuesday, 26 June 2018 16:11
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.