Начало ::--> Проекти ::--> Проект BG51Р0001 ::--> 2014 (Ново!)


РЕКЛАМА

Banner
Копринка, 2018г. PDF Print E-mail
Таня П. Манева   
Saturday, 21 July 2018 00:00

МЛАДИТЕ ТУРИСТИ С ОТЛИЧИЯ В НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ

Кристален еделвайс
Кристален еделвайс
Кристален еделвайс
Кристален еделвайс
Кристален еделвайс
Кристален еделвайс
Кристален еделвайс
picture_08
Кристален еделвайсУчастниците от ЮТК "Самодивец"
bwd 1/8 start stop 
fwd







Четири първи и три трети места завоюваха туристите от ЮТК „Самодивец” при СУ „П. К. Яворов” в поредното си участие на националното състезание за туристически сръчности „Кристален еделвайс” - 22-24 юни, на язовир Копринка.

При стрелбата с лък самодивци спечелиха едно първо (при юношите) и едно трето място при средношколците, като резултатът на Минчо Денев бе един от най-високите в състезанието.

В дисциплината „Дърпане на въже” повторихме медалите - златни при средношколците и бронзови при юношите.

При „Майсторско каране на велосипед” взехме бронз.

За поредна година чирпанският лагер беше оценен като най-добрият сред конкуренция от общо 22 бивака. Сега тематичната ни изложба бе посветена на 140-годишнина от освобождението на България. Както винаги - чрез фотоси представихме живота на клуба през годината. Оказва се, че ЮТК „Самодивец” продължава да е единственият, който води пълноценен туристически живот през цялата година с преходи в планините. За поредна година взехме участие и в похода „Козлодуй-Околчица”. От изцяло природни материали беше изграден интерактивен образ на България, с който спечелихме награда - безплатна нощувка на отбора на хижа „Момчил юнак” в Родопите.

Четвъртото първо място спечелихме в художествената самодейност, в която се включиха почти всички отбори. Чирпанското участие впечатли жури и публика с две изпълнения - песен и два танца.

И тази година участието на младите туристи беше подкрепено организационно и методически от СУ „П. К. Яворов” и от ТД „Средногорец”.

И още нещо. След отказа на Община Чирпан да ни осигури превоз до Копринка, участието в националното състезание беше пред провал.

Затова изказваме огромната си благодарност към кмета на Община Братя Даскалови Иван Танев, който ни спаси буквално в последния момент, като ни се притече на помощ и осигури автобусния превоз!!!

Снимки: Т. Манева, А. Колев (Снимките са обработени, за да могат да се публикуват на уеб сайта, б. ред.)


edelweiss18edelweiss18edelweiss18edelweiss18edelweiss18edelweiss18edelweiss18edelweiss18

Last Updated on Wednesday, 15 August 2018 12:12
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.