Начало ::--> Документи ::--> Превенция на агресията


РЕКЛАМА

Banner
Щастливи заедно PDF Print E-mail
А. Кондарева   
Saturday, 16 February 2019 18:15

45767223_1900394730007772_4294580495540289536_o
IMG_1059
IMG_1091
IMG_1092
IMG_1093
IMG_1106
IMG_1107
IMG_1110
bwd 1/8 start stop 
fwd

ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО

РОДИТЕЛИ - ДЕЦА - УЧИТЕЛИ

След успешната реализация на проект „ Неформално образование за Щастие“  Средно училище „П.К.Яворов“ продължава успешното взаимодействие между учители и родители с участие в нов проект по Националната програма ЗАЕДНО ЗА ВСЯКО ДЕТЕ.

Дейностите, предвидени по новия проект „Щастливи заедно“, имат за цел да продължат създадената вече традиция за включване на родителите в училищния живот, да поощрят споделянето на  мнения и идеи между семейството и училището, да укрепят  отношенията родители-деца-учители, да  стимулират отговорното родителство.

Екипът, подготвил проекта, вярва, че участието на родителя в учебния процес подпомага възприемането на нови знания от детето, развива неговите  социални и емоционални умения за взаимопомощ,емпатия, благополучие.

В проекта са включени учениците от трети клас на началната степен на СУ „П.К.Яворов“, техните родители и учители.

Дейностите по проекта стартираха през месец септември с лекция на тема: „Здравословен начин на живот“ с лектор Галина Димитрова – психолог към РЗИ, град Стара Загора. Провеждането на  демонстрация - експеримент пред родители за опасностите от тютюнопушенето имаше за цел да намали броя на родителите, пушещи в присъствието на деца.

През месец октомври учениците от трети клас заедно със своите родители и учители посетиха класното училище в град Трявна, за да се запознаят с методите за поощрение и наказание в миналото  и да направят паралел с настоящето. Пътуването сближи родителите, те  имаха възможност да обсъдят и споделят своите методи за позитивно възпитание.

Семейните игри по повод зимните празници събраха всички желаещи участници в класната стая, където отборите на трите класа изработиха сурвакници и коледна украса. Под звуците на коледна музика и с помощта на своите родители третокласниците показаха сръчност и изобретателност.  Гостите на тържеството чуха интересни факти, свързани с българските зимни обичаи.   Родители, деца  и гости си тръгнаха с усмивка и  с коледно настроение.

През месец януари на прицел бяха бащите.  Прическа, сандвич за закуска, неподредена чанта, нерешена задача, скъсан чорап. Това бяха предизвикателствата пред бащите на третокласниците, които участваха в играта „ Татко, приготви ме за училище!“  Подкрепяни от аплодисментите на публиката и под зоркия поглед на всяка майка, бащите запретнаха ръкави и … заместиха успешно майките. Широките детски усмивки показаха, колко е важно татко да влезе в училище.


Дейностите, предвидени по проекта се осъществиха под ръководството на Антоанета Паунова, заместник директор и ръководител на проекта, благодарение на ентусиазма и неизчерпаемата енергия на класните ръководители Иванка Мървакова, Пенка Василева и Дора Боева,  с подкрепата на педагогическия съветник Валентина Костадинова и с  позитивното и отговорно отношение на родителите на учениците от III  „А“, III „Б“ и III „В“ клас.

Предстоят  съвместни ролеви игри за толерантност и общуване през месец февруари.

През месец март родители ще заемат местата на своите деца  в час, а децата ще застанат на мястото на учителя.

През месец април, по  повод Международния ден на детската книга родители и деца ще представят свои любими книги и герои.

Проектът ще завърши през месец май с Парад на професиите, когато родители ще представят своите професии.

Екипът на Щастливи заедно   очаква отново активното участие на родителите в предстоящите проектни дейности за създаване на   позитивна училищна среда, ефективни връзки между родители, учители и деца, атмосфера на доверие и взаимна подкрепа.


А. Кондарева, главен учител, координатор на Щастливи заедно


happyTogether2019happyTogether2019happyTogether2019happyTogether2019happyTogether2019happyTogether2019happyTogether2019happyTogether2019

 

Last Updated on Saturday, 16 February 2019 18:27
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.