Начало ::--> Извънкласни форми ::--> Художествено слово


РЕКЛАМА

Banner
философско есе PDF Print E-mail
А. Колев   
Sunday, 14 July 2019 16:23

1
2
cert
bwd 1/3 start stop 
fwd

УСПЕХ НА НАША СЪУЧЕНИЧКА

Александра Илиевa от 10 б клас на СУ „П. К. Яворов” Чирпан се класира на престижното пето място в Трето национално ученическо състезание за философско есе, организирано от Философския факултет при ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Александра, която е възпитаничка на учителя по философия г-н Йордан Йорданов, събра точков актив 94,5 (от общо 100), което се приравнява по шестобалната система на отличен 5,79.

Темата за есето - „В дълбините на зимата открих, че в мен съществува едно непобедимо лято” Албер Камю, беше обща за участниците във първата възрастова група (10-11 клас). Класиралите се на призовите места - от първо до шесто, участваха в Първата сесия на Студентските четения на Философски факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“  на 10 май 2019 г. Там бяха връчени награди и грамоти за учениците и техните учители, а отличените представиха своите есета, които ще бъдат публикувани с тяхно съгласие в издание на Факултета.

Важна особеност на конкурса е, че оценката от есето ще може да се използва от абитуриентите за кандидатстване в специалностите на Философски факултет (философия, психология, политология, национална сигурност) вместо оценката от ДЗИ, като за бала се взима по-високата. Протоколите с приравнените към шестобална система оценки ще бъдат изпратени в РУО и училищата, за да могат учениците да ги използват при подаване на кандидат-студентски документи във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Най-добрите есета ще бъдат публикувани в сборник от Международната научна конференция „Философия и критическо мислене“, посветена на 25-годишнината на Философски факултет, а авторите им ще бъдат поканени за награждаване и да ги представят лично на Студентските четения на Философски факултет.

А. Колев

ese19ese19ese19

Last Updated on Sunday, 14 July 2019 16:49
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.