Начало ::--> Извънкласни форми ::--> АРХИВ ::--> БАЛЕТ „ДИВИ”


РЕКЛАМА

Banner
Откриване на учебната 2019/2020 година PDF Print E-mail
Таня П. Манева   
Tuesday, 17 September 2019 00:00
001
002
003
004
005
006
007
009
010
013
014
015
016
017
018
bwd 01/15 start stop 
fwd

Откриване на учебната 2019/2020 година в СУ „Пейо Крачолов Яворов“-гр. Чирпан

С много настроение и положителни емоции протече първият учебен ден в СУ „Пейо Крачолов Яворов“-гр. Чирпан.

Тържествената церемония по откриване на учебната 2019/2020 година започна точно в 9,00 часа на 16.09. 2019 г. с издигане на националния флаг, а след това с внасяне на училищното знаме. Гости на събитието бяха:

Даниела Драгийска – председател на Общински съвет гр. Чирпан

Пенка Танева – директор на Дирекция „Социално подпомагане“

Иванка Ненкова – управител на ЦНСТ и дългогодишен директор на СУ“П.К.Яворов“

Николай Стефанов – гл.инспектор на РСПБ и защита на населението

Георги Иванов– уредник в Художествена галерия Никола Манев и фотограф

Валентина Костадинова-председател на училищното настоятелство

Донка Жекова – член на Управителния съвет на училищното настоятелство

Инж.Таньо Петков-директор на Междуучилищен център за трудово –политехническо обучение

Христо Тилев - почетен гражданин на град Чирпан, дългогодишен  учител в  училището и член на училищното настоятелство

Жана Тодорова -  дългогодишен  учител в  училището

Директорът на училището – г-н Трифон Йорданов, се обърна към присъстващите с прочувствено приветствено слово. Още в началото той сподели, че усеща вълнението на събралото се множество и очерта важността и съкровения смисъл на първия учебен ден за всички – ученици, учители, родители и граждани. След това отправи пожелания за здраве, упоритост и успехи на учениците и техните учители. Напътствени и пожелателни думи имаше и към родителите. Беше заявена и увереността  в потенциала на нашето училище да се посреща предизвикателствата и да реализира амбициите, които си поставя.

Водещите от 11б клас – Йордан Танев и Александра Ганчева, повдигнаха настроението още в самото начало със своето естествено и неподправено присъствие и успяха да го поддържат до самия край тържеството.

По традиция най-голямо внимание в този ден  получиха първокласниците. За тях беше предназначена забавната част от тържеството, в която главни герои бяха двама огнеборци от нашето училище, Пипи, Червената шапчица и една малка първокласничка – Ивет Танева.  Водещите също се включиха в забавния сюжет, според който книжката на момиченцето е празна, а Пипи и Червената Шапчица намират в гората приказните вълшебни предмети – ряпа, ръкавичка и яйце.  След известни недоразумения, причинени от недосетливите  огнеборци, двете приказни героини с помощта на първокласничката успяват да върнат приказките в празната книжка. След благополучния финал на загадката около изчезналите български народни приказки Даная, Елена и Иван изпълниха песента „Първи клас“, а Борис, Цвети и Дидка споделиха в стихове своите вълнения като първокласници.

След изпращане на училищното знаме всички ученици се отправиха към позабравените класни стаи, а първокласниците бяха въведени тържествено в сградата на училището от директора и от класните ръководители.

Сценарият за откриване на учебната година е дело на преподавателите по БЕЛ – г-жа Стоянка Търгова и г-жа Любимка Стайкова.

opening19opening19opening19opening19opening19opening19opening19opening19opening19opening19opening19opening19opening19opening19opening19

Last Updated on Sunday, 29 September 2019 21:56
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.