Начало ::--> Проекти ::--> Стратегия 2016г.


РЕКЛАМА

Banner
Иновации в действие [в разработка] PDF Print E-mail
Трифон Йорданов   
Tuesday, 03 December 2019 00:00

На 22.11.2019 екип от СУ "П. К. Яворов" в състав: директор, помощник – директор, главни и старши учители, посети  ЧЕГ "Професор Иван Апостолов" в град  София по Националната програма "Иновации в действие" с цел запознаване с иновативните практики, въведени от училището, която е със статут на иновативно. Срещата ни с представители на софийската гимназия започна в 10 часа с топло и непринудено посрещане от помощник – директора Маргарита Тренчева, пиара и няколко ученици, като най-напред разгледахме сградата на училището. Впечатлени останахме от откритата градина на новопостроения трети етаж, за която амбициите са да се използва за практикуване на йога. Училището разполага с голям физкултурен салон и басейн. Стените на директорския кабинет и на учителската стая бяха изцяло от стъкло.

Работната програма на срещата продължи с кратко представяне на ЧЕГ "Професор Иван Апостолов" и същността на иновацията, ориентирана към проектно базирано обучение и развиване на меки умения у учениците. Запознахме се с редица добри практики за реализиране на иновацията, като екипи от ученици ни представиха своите работи в презентации. След това присъствахме активно в часа по социална антропология на Марина Кларксън в 10. клас, който беше на тема ""Индивидуалистичен и колективистичен тип култура".

В края на работната среща директорът на СУ "Пейо Крачолов Яворов", г-н Трифон Йорданов, връчи на екипа на ЧЕГ "Професор Иван Апостолов" почетния знак на училището, луксозно издание на антологията на Яворов "Подир сенките на облаците" и екземпляр от юбилейната книга, посветена на 170-годишнината на нашето училище. Беше отправена и любезна покана екип на гимназията да посети нашето училище на неговия юбилей.

Разделихме се с обещанието за нови среши и за продължаване на сътрудничеството между двете училища.

Last Updated on Friday, 20 December 2019 06:43
 

Търсене в сайта

Подобни статии



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.