Начало ::--> Извънкласни форми ::--> АРХИВ ::--> ШАХ


РЕКЛАМА

Banner
ШАХ PDF Print E-mail
Таня П. Манева   
Tuesday, 25 January 2011 09:04

 

От 2007 в СОУ ”П.К.Яворов” съществува извънкласна форма по шахмат, в която вземат участие ученици от начален и среден курс.

Традиционен Коледен турнир по шахмат в СОУ

Училището разполага с малка зала за провеждане на занятията, 26 шаха и електронни часовници, закупени по проект на стойност 1500 лв. Нашият шахматен отбор в състав: Желязко Савов, Милен Донев, Жельо Добрев, Велин Жеков и Александра Филипова спечелиха Общинския турнир, а на Областния в град Казанлък се класираха на ІІ място.

С индивидуалните си участия в множество ученически и национални турнири, Желязко Савов се отличи като един изключително талантлив състезател и затова в чест на 160-годишнината от основаването на СОУ ”Яворов” бе организиран шахматен сеанс, на който той показа своите умения, като игра едновременно с 13 противника. Казват, че числото било фатално, но не и за нашия Желязко, защото той не допусна нито една загуба. А отличилите се шахматисти в сеанса бяха: Велин Жеков, Красимир Петков и Георги Георгиев. Едно от правилата в играта е превръщането на най-слабата фигура-пешката- в по-силна, дори и от царица, дава пример и надежда за всеки ученик със съдбата на пешка, че има шанс да стигне до края и да осъществи своя потенциал. Шахмата помага не само в училище, но и в живота, така учи преподавателката своите възпитаници – Мими Георгиева.Успех, шахматисти!

 

Last Updated on Tuesday, 25 January 2011 10:09
 

Търсене в сайтаАрхив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.