Начало ::--> Извънкласни форми ::--> АРХИВ


РЕКЛАМА

Banner
СИП-АРХИВ
ШАХ PDF Print E-mail
Таня П. Манева   
Tuesday, 25 January 2011 09:04

 

От 2007 в СОУ ”П.К.Яворов” съществува извънкласна форма по шахмат, в която вземат участие ученици от начален и среден курс.

Традиционен Коледен турнир по шахмат в СОУ

Училището разполага с малка зала за провеждане на занятията, 26 шаха и електронни часовници, закупени по проект на стойност 1500 лв. Нашият шахматен отбор в състав: Желязко Савов, Милен Донев, Жельо Добрев, Велин Жеков и Александра Филипова спечелиха Общинския турнир, а на Областния в град Казанлък се класираха на ІІ място.

С индивидуалните си участия в множество ученически и национални турнири, Желязко Савов се отличи като един изключително талантлив състезател и затова в чест на 160-годишнината от основаването на СОУ ”Яворов” бе организиран шахматен сеанс, на който той показа своите умения, като игра едновременно с 13 противника. Казват, че числото било фатално, но не и за нашия Желязко, защото той не допусна нито една загуба. А отличилите се шахматисти в сеанса бяха: Велин Жеков, Красимир Петков и Георги Георгиев. Едно от правилата в играта е превръщането на най-слабата фигура-пешката- в по-силна, дори и от царица, дава пример и надежда за всеки ученик със съдбата на пешка, че има шанс да стигне до края и да осъществи своя потенциал. Шахмата помага не само в училище, но и в живота, така учи преподавателката своите възпитаници – Мими Георгиева.Успех, шахматисти!

 

Last Updated on Tuesday, 25 January 2011 10:09
 
ВОКАЛНА ГРУПА PDF Print E-mail
Site Administrator   
Tuesday, 25 January 2011 08:54

В О К А Л Н А  Г Р У П А "Б И М - Б А М"

Вокална група „Бим-бам” е създадена през 2009 година. Ръководител е Мария Петрова. Първите изяви на групата бяха на Коледния концерт през 2009 година. И от тогава децата от „Бим-бам” ни радват с присъствието си на всички училищни тържества и концерти.

Last Updated on Thursday, 10 February 2011 12:39
 
ФАНФАРНА МУЗИКА PDF Print E-mail
Таня П. Манева   
Tuesday, 25 January 2011 08:53

 

През 1969 година в училището е закупена фанфарна музика и се сформира първия състав на оркестъра от ученици. Тогавашен ръководител е Бонка Бикова. Първоначално духовия оркестър е съставен от медни и дървени духови инструменти. По-късно са заменени с фанфарни. Оркестърът обхваща ученици от среден курс.

През 1982 продължава дейността на  фанфарната музика, но с нов ръководител - Елена Дечева – старши учител по музика. Като достойни последователи на духовата музика, която е съществувала много преди 1969 година, учениците до днес изучават фанфарни инструменти. Репертоарът на оркестъра включва маршове, химни, хора и др.

 

Традиция в СОУ „П. К. Яворов” Чирпан е на училищни и общински тържества да свири фанфарна музика.

Госпожа Елена Дечева създава и свой детски хор. Той участва в много регионални фестивали на художествената самодейност.

Last Updated on Wednesday, 09 February 2011 00:29
 
БАЛЕТ „ДИВИ” PDF Print E-mail
Таня П. Манева   
Tuesday, 25 January 2011 08:46

 

През 2002 година е създаден модерен балет „ДИВИ”. Момичетата са редовни участници във всички училищни и общоградски празници и  винаги радват публиката с темпераментните си изпълнения.

Last Updated on Saturday, 16 February 2019 18:35
Read more...
 
СИП по художествено слово PDF Print E-mail
Таня П. Манева   
Monday, 24 January 2011 12:44

 

 

От 2000 година в СОУ ”Пейо Крачолов Яворов” съществува СИП по художествено слово. В него участват ученици, които обичат поезията и правят първите си поетически стъпки. Представят своите творби пред своите съученици и участват в различни литературни конкурси, където получават и най-високите награди. Това са личности, които овладяват рецитаторското майсторство и участват в рецитаторски конкурси, подготвят рецитали, поетични композиции, с които се представят в общоучилищни и общоградски тържества.

 

Last Updated on Tuesday, 25 January 2011 09:10
Read more...
 
« StartPrev123NextEnd »

Page 2 of 3

Търсене в сайта



Архив

Най-четеното

Посетители

tumblr site counter
Посещения/Статистики

Първолачета

IPv6 Certification Badge for chvdr

Секции


Powered by SOU P.K. Iavorov - Chirpan. All Rights reserved. 2011-2013 Copyright, (c). http://support.chirpan.info. Designed by: Joomla themes prado Valid XHTML and CSS.